Odhalen důvod problémů Haasu s brzdami? Šéf týmu řekl, co ukazují data

Romain Grosjean v kvalifikaci v Baku | foto: Haas F1 Team

Haas se s brzdami trápí již od začátku svého dvouletého působení ve Formuli 1. Letos stáj dokonce zkoušela své Bremba vyměnit za Carbon Industrie, to také nijak nepomohlo. Data nyní ale ukazují, že problém může být jinde.

Dán Magnussen v posledním závodě v Baku zajel nejlepší letošní výsledek pro americký Haas, když skončil na 7. místě. Jeho kolega Grosjean se ale opět trápil s brzdami. Po závodě dokonce odmítal před novináři situaci komentovat, pouze  několikrát stroze řekl: "Bez komentáře," a opustil novínáře.

Dle Steinera problém nemusí být jen v brzdách, ale určitým způsobem si za to může Romain sám, a to kvůli svému jezdeckému stylu. To prý ukazují data.

Romain Grosjean v závodě v Kanadě | foto: Haas F1 Team

"Myslím si, že hlavním rozdílem je styl, jakým každý z pilotů řídí. Možná, že Romain brzdí později a tvrději. Je možné, že Kevin zase brzdí v momentu, kdy zatáčí. Takže pak pro Romaina může být těžší brzdy cítit. Nejsem si tím samozřejmě jist, jelikož nejsem pilot, jen interpretuji data, která mám k dispozici," okomentoval šéf stáje Steiner.

"Každý je prostě jiný, oba mají svou osobnost a to nechci měnit, jelikož vím, že to ani nejde. Jen se pokusím, abych z nich dostal to nejlepší, to je má práce. Romain jasně řekl, že se nevzdá. Ví, že s tím teď nemůžeme nic udělat a snad přijme současnou situaci a pokusí se vše otočit ve svůj prospěch. Musí to změnit, jelikož takhle může skončit v bariéře," dodal šéf americké stáje.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy