Ecclestone přiznává, že Liberty Media odvádějí lepší práci, než by sám zvládl

Bernie Ecclestone v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Jak zvládá Ecclestone své odsunutí z vedení královny motorsportu a jak hodnotí současnou práci americké společnosti Liberty Media?

Původně to vypadalo, že Bernie Ecclestone ve své funkci šéfa F1 zůstane i po akvizici komerčních práv ze strany americké společnosti Liberty Media. Nakonec se Američané rozhodli jinak, sestavili trojčlenné vedení (Carey Chase, Sean Bratches a Ross Brawn).

Ecclestone získal pozici čestného předsedy, kterou označil za "americký výmysl". Nyní ale šestaosmdesátiletý Brit přiznává, že americké vedení odvádí lepší práci, než by zvládl on.

Noví šéfové F1 (zleva): Sean Bratches , Chase Carey a Ross Brawn | foto: Liberty Media

"Byl jsem vyhozen a přišel někdo, kdo odvádí lepší práci. Jsem si jistý, že kdybych se vrátil, tak bych to nedokázal dělat tak dobře, jako to dělají oni. Neměl bych se tedy vracet," řekl Ecclestone v rozhovoru pro televizi BT Sport.

Určité vnitřní naštvání ale Ecclestone stále cítí: "Nebyl jsem na to připraven. Předtím, než se vše podepsalo, mě sami požádali, abych pokračoval ještě tři roky. Byl jsem tak trochu v šoku, když mě odvolali. Ten, kdo tak rozhodl, to chtěl prostě dělat. A já řekl, že když si koupil auto, tak ho může samozřejmě i řídit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy