Verstappen musí zklamání překousnout, je teprve na začátku, tvrdí Webber

Webber se občas s piloty F1 setkává na pódiu | foto: Red Bull Content Pool

Když ve čtyřech ze šesti závodů nevidíte cíl a nelze tvrdit, že by šlo o vaše pochybení, budete mít nejspíš pořádný vztek. Max Verstappen rozhodně nebyl v dobrém rozpoložení, když v Baku musel podruhé za sebou předčasně ukončit závod.

Jeho rozladěnost může podtrhnout i fakt, že ze špičkové šestky nikoho jiného podobná "úmrtnost" nepotkala. Hamilton a Vettel jsou zatím stoprocentní, Bottas vypadl jednou, Räikkönen a Ricciardo dvakrát. Není proto divu, že je Holanďan na šestém místě průběžné klasifikace a na Räikkönena před sebou ztrácí 28 bodů.

Verstappenův předchůdce u Red Bullu, Australan Mark Webber, hodnotí rozpoložení nadějného mladíka a doufá, že ho tyto dočasné neúspěchy posílí. Doporučuje mu rovněž, aby svou frustraci tlumil a nedával ji najevo v týmovém prostředí.

"Max je ještě mladý, netuší, co všechno se bude muset naučit, což ho může trochu děsit. Pořád skládá všechno dohromady. Jedinou moudrou věc po posledních událostech v Grand Prix je hodit všechno za hlavu. V závodech se takové věci stávají, takže je teď pořádně rozohněný," popisuje Verstappenovo rozpoložení Webber.

Max Verstappen neprožívá nejlepší období, ale bez vlastního přičinění | foto: Red Bull Content Pool

Čtyřicetiletý expilot a vítěz devíti Grand Prix ale v žádném případě nesnižuje kvality holandského talentu, kterého přirovnává k nebroušenému diamantu. Je na něm tak vidět větší snaha, kterou bohužel degradují technické problémy.

"Jeho oblíbeným manévrem je najíždět do zatáčky 1 na vnější straně, tím trochu připomíná Fernanda Alonsa. Vyšlo mu to v Montrealu, ale naopak na to doplatil v Barceloně, kde byli v zatáčce hned tři. Takže se musí vypořádat s podobnými případy, jak a kudy se dostávat dopředu. Ale v pořád je to fenomenální talent, v němž se momentálně skrývá planoucí oheň," složil Verstappenovi kompliment Mark Webber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy