Justin Wilson dostane šanci v Minardi

Vítěz mezinárodní formule FIA F3000 z roku 2001, britský pilot Justin Wilson bude v brzké době dle sdělení týmu Minardi zkoušet sedačku v novém monopostu Minardi pro příští sezonu. Vysoký Brit má se svými 192 cm značné problémy, neboť se do současných kokpitů vozů formule 1, navrhovaných převážně pro výrazně menší soupeře nedostane.

V hledáčku šéfa týmu se již Wilson vyskytl ve chvíli, kdy tým hledal náhradu za Alexe Yoonga, ale nesplnil díky své výšce bezpečnostní podmínky pro start v závodech. Paul Stoddart by rád britské naději umožnil start v F1 i přes jeho výšku a zkoušku sedačky považuje za prvotně důležitou, neboť nemůže nasadit do závodu pilota, který je v kokpitu jen namačkán a od bolesti bude muset vzdát po několika kolech Grand Prix.
Otázkou je, jaká je forma tohoto pilota, neboť v letošní sezoně ve španělské formuli Nissan právě nezářil. Vítězem se stal expilot BAR Ricardo Zonta a Wilson skončil až na 4. místě, ale pro Minardi je asi v tuto chvíli prvořadým ukazatelem finanční síla sponzora, který za pilotem stojí…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy