Pérez je na Ocona pěkně naštvaný: Nemá rozum, tohle je zcela nepřijatelné! + VIDEO

Sergio Pérez před Estebanem Oconem | foto: Sahara Force India

Sergio Pérez je po vzájemné kolizi s Estebanem Oconem v Baku hodně rozzlobený. Zpochybňuje schopnost svého týmového kolegy logicky přemýšlet a jeho počínání považuje za naprosto nepřijatelné.

Mezi piloty Force Indie to zaskřípalo už před 2 týdny v Kanadě, kdy se Pérez rozhodl ignorovat přání týmů a nepustil před sebe rychlejšího Ocona, jenž mohl zabojovat o pódium.

Po restartu závodu v neděli v Baku se znovu dostali do křížku - to když vzájemně po restartu závodu kolidovali na výjezdu z 2. zatáčky. Oba v tu chvíli drželi slušné čtvrté a páté místo před Danielem Ricciardem. Vzhledem k vývoji závodu mohli oba pomýšlet na pódium a jeden z nich dokonce na vítězství, místo toho došlo k poškození růžových monopostů a Pérez nakonec skončil předčasně v garáži.

"Mezi námi došlo ke zničení skvělé příležitosti pro tým," lituje mexický pilot. "Vlastně cítím, že jsem nemohl udělat nic, abych se nehodě vyhnul. Jel jsem podél zdi a neměl jsem prostor, abych jel jinak. Je to velká škoda, jak se to všechno vyvinulo."

Poté obviňuje Ocona: "Zkrátka byl příliš agresivní. Ve své kariéře jsem měl týmové kolegy, kteří byli tvrdí, ale nechávali místo. To, co se stalo, je pro tým zcela nepřijatelné. Myslím, že způsob, jakým dnes závodil, nebyl správný. Postrádá jakoukoliv logiku."

VIDEO: Video kolize pilotů Force Indie (zdroj: formula1.com)

Jeho týmový kolega se hájí tím, že to byl právě Pérez, kdo do něj jako první narazil: "S výkonnosti jsem spokojený, ale zklamaný kvůli potenciálu, který jsme měli. Samozřejmě takový incident v závodě mezi mnou a Checem není nikdy příjemný. Přišel jsem o spoustu míst, přesto jsem dokázal pro tým získat nějaké body."

"Dotkl se mě za zatáčkou č. 1, pak jsem byl na vnitřní straně zatáčky č. 2 a dotkli jsme se znovu. Žel tohle je závodění a někdy se to stává. Určitě si o tom promluvíme, to by se v budoucnu nemělo stávat," uvědomuje si Ocon, jenž dojel na šestém místě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy