Sainz se v 1. zatáčce obětoval, aby nevrazil do Kvjata, ten jeho smyk nechápe

Carlos Sainz se v Baku obětoval pro tým | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz tvrdí, že se obětoval v první zatáčce, kde dostal smyk, aby nenarazil do Daniila Kvjata, jenž se vracel na dráhu. Jeho týmový kolega smyk Španěla nechápe, podle byly na vině nejspíše studené pneumatiky.

Ruský jezdec se hned v úvodu dostal mimo trať a vrátil se na ní těsně před Sainzem, který musel zabočit prudce vlevo, aby do něj nenarazil. Přitom se roztočil a rázem se ocitl poslední. Pokud by to dle svých slov neudělal, tak by došlo k velké havárii s jeho týmovým kolegou, na kterého se za to ale nezlobí.

"Zřejmě bych udělal totéž. Vrátil bych se na dráhu, aniž bych si dělal příliš velké starosti, protože šlo o start závodu. Jenže šlo o to, že buď zatočíte volantem a dostanete smyk, nebo vyřadíte obě auta kvůli rozdílu v rychlosti, který mezi námi byl, a kvůli všemu kolem," popisuje Sainz.

Podle Kvjata však smyk týmového kolegy neměl nic společného s tím, že se vracel na trať. "Viděl jsem něco v zrcátkách, ale myslím, že to nemělo vůbec nic společného se mnou. Asi studené pneumatiky," odkazoval na chybu Sainze.

Carlos Sainz si v Baku nakonec dojel pro 4 body | foto: Red Bull Content Pool

Španěl s tím ale nesouhlasí: "Ne, pneumatiky byly zahřáté. Zkrátka jsem byl jen trochu překvapený, když se vrátil zpět, a musel jsem prudce stočit volant, abych se mu vyhnul, což mě vyhodilo do smyku. Podle mě šlo o závodní incident.

Nebudu jej kvůli tomu obviňovat, protože bych zřejmě udělal totéž. Když jste tím druhým autem, musíte se rozhodnout v rámci milisekund, zda jet naplno a možné mít kontakt se svým týmovým kolegou, nebo zahnout a dostat se do smyku," dodává Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy