Co stojí za Strollovým zlepšením? Soukromé testy

Lance Stroll v kvalifikaci v Baku | foto: Williams F1 Team

Nováček Lance Stroll před dvěma týdny poprvé ve své kariéře zabodoval. Mnoho komentátorů si myslelo, že ho tento výsledek nakopnul a že se díky němu probojoval do Q3 v Ázerbajdžánu. Důvod je však zcela jiný.

Paddy Lowe totiž prozradil, že se Lance Stroll 14. června v texaském Austinu proháněl v tři roky starém autě. Našel tam lepší cesty při nastavování auta, k čemuž mu pomohlo i srovnání nastavení s týmovým kolegou. Testování v sezoně je v pořádku, pokud se nejezdí v současném autě, což Williams splnil.

"Experimentovali s nastavením auta, srovnávali ho s Massovým a něco z toho jsme přinesli i do Baku, což mu pomohlo s mnohem rychlejšími časy," poznamenal Lowe. Navíc se podle něj zaměřili na úplně základy nastavení, které se daly přenést i na nové - a zcela odlišené - auto.

Lance Stroll v závodě v Kanadě | foto: Williams F1 Team

"Jde jen o čas na trati. Při soukromých testech měl Stroll celý den, aby se mohl soustředit na jednoduché experimenty se stejnými pneumatikami - dobrými sadami pneumatik. Problém v pátečních trénincích je limitovaný čas, omezený počet sad pneumatik, ty navíc nejsou vždy stejného typu a trať se také hodně mění," dodal Lowe.

"Začínám autu lépe rozumět," řekl Stroll. "Při nastavování jsme se vydali směrem podobným ze začátku roku a vzali z něj to nejlepší. Teď se cítím v autě mnohem jistější. To mi umožňuje řídit, jak chci." Stroll si navíc vychválil lepší komunikaci s inženýry a také lépe začíná rozumět pneumatikám.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy