Čtyři roky ještě v Toro Rosso nikdo nebyl, hlásá Sainz, jenž by se rád posunul

Carlos Sainz při tréninku v Kanadě | foto: Red Bull Content Pool

Bude Carlos Sainz junior pokračovat v Toro Rosso? Jaké má ambice pro příští rok? Pustil by ho případně Red Bull do jiné stáje?

Carlos Sainz letos nad svým kolegou a bývalým pilotem Red Bullu Kvjatem jasně dominuje. Proto je také jedním z adeptů na lepší sedačku pro další sezónu. Před pár týdny ale poradce stáje doktor Helmut Marko jasně řekl, že je v italské juniorce Red Bullu uvázán i na další rok.

Co na to Carlos? "Není žádným tajemstvím, že má sportovní kariéra závisí na Helmutu Markovi a Red Bullu," řekl Sainz pro španělské periodikum El Mundo Deportivo. "Nemyslím si, že to ale bude v budoucnu hrát zásadní roli. Nikomu dveře nezavírám, ale zůstat čtvrtý rok u Toro Rosso by pro mě bylo extrémně náročné. Nikdy se to navíc v minulosti nestalo," pokračoval Sainz.

Jak dobře víme, pokud se objeví zajímavá nabídka, tak jdou s kontrakty dělat divy. Je tedy otázkou, kam by Sainz mohl jít, jelikož v "áčku" je plno. Na druhou stranu, před pár dny se objevily neověřené spekulace ohledně případného odchodu Maxe Verstappena k Ferrari.

"Myslím si, že jak já, tak Red Bull bude mít zájem o další posun. Byla by blbost, kdyby zavřeli dveře jiným týmům. Já nechci nic skrývat, chci se posunout výše. Nevím, jestli do Red Bullu nebo někam jinam, ale je to mým cílem," dodal Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy