Kvůli koncertu Justina Timberlakea se mění rozvrh VC USA

Ilustrační foto Austin | foto: Pirelli

Hlavní hvězdou doprovodného programu VC USA v Austinu bude zpěvák a herec Justin Timberlake. Kvůli jeho vystoupení se dokonce mění i program celého víkendu.

Loni v Austinu zazpívala hvězdná Taylor Swift. Letos program Velké ceny Spojených států obohatí bývalý zpěvák úspěšné chlapecké kapely NSYNC. Značně to ale zasáhne do sobotního programu.

Třetí trénink se odjede tradičně mezi 11. a 12. hodinou dopolední (tamního času), pak ale bude následovat čtyřhodinová pauza před odpolední kvalifikací - a to namísto běžných dvou hodin.

Za touto změnou stojí vedení z Liberty Media, které chce udržet fanoušky na trati kvůli koncertu. Zároveň tak chtějí přilákat i běžné hudební fanoušky, aby si skočili na kvalifikaci.

Samotné týmy nejsou nadšeny, jelikož budou muset měnit svůj zajetý rytmus práce a navíc se sobotní přípravy protáhnou do noci. Jednou z dalších obav, která byla na mítinku v Baku vyřčena, je výhodnost této situace pro velké stáje. Ty budou moci díky lepšímu zázemí své auta ještě o něco více připravit.

Hlavní obavou je pak vytvoření jakéhosi precedentu. Pokud se to povolí jednou, tak by se to mohlo opakovat. Následně by z jinak pevně daného víkendového řádu mohl vzniknout naprostý guláš. Je totiž třeba vzít v potaz, že současné monoposty jsou enormně komplexní a citlivé na jakékoliv změny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy