"Překonává všechna očekávání." Uzavře Mercedes s Bottasem dlouhodobou smlouvu?

Valtteri Bottas v Monaku | foto: Daimler AG

Valtteri Bottas chce být dobrým týmovým kolegou Lewise Hamiltona a u Mercedesu získat dlouhodobou smlouvu. Jeho výkony si tým ústy sportovního ředitele Tota Wolffa zatím velmi pochvaluje.

Fin, který před letošní sezónou vystřídal Nica Rosberga, zatím ve svém novém týmu podává celkem dobré výkony - v Rusku dokonce poprvé v kariéře zvítězil a na Hamiltona ztrácí 36 bodů.

Nyní míří do Ázerbájdžánu, kde by to rád zopakoval: "Miluji závodění v Baku a věřím, že nyní pro mě nastává ten čas, abych se znovu pokusil vyhrát." S Mercedesem uzavřel pouze jednoletý kontrakt, jeho velkým cílem nyní proto je si zajistit jeho prodloužení.

"Vítězství je první věc, na kterou při závodění myslím. Vím však, že na prvním místě je práce pro tým. Chci být konzistentní a vysloužit si dlouhodobou smlouvu s Mercedesem. Nebude to snadné, protože Lewis je velmi silný a Ferrari nám je hodně blízko, a někdy i dokonce lepší," uznává Bottas.

Ponechá si Mercedes Bottase i příští rok? | foto: Daimler AG

Mercedes je s jeho výkony zatím spokojený: "Je ve skvělé pozici v šampionátu. Těžko uvěřit, že se k týmu přidal teprve před nedávnem. V sedmi velkých cenách překonal veškerá očekávání. Má na kontě pole-position, vítězství a na Lewise o sobotách a nedělích pěkně tlačil. Musí to jen dát každý víkend dohromady. Jsem si jistý, že to dokáže," hodnotí sportovní ředitel Toto Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy