Piloti Red Bullu své kontrakty ukončit nemůžou. Na jak dlouho se uvázali?

Mladé střely z Red Bullu | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull má své mladé jezdce pevně v hrsti - podle odborného poradce týmu Helmuta Marka se nemohou předčasně vyvázat ze svých kontraktů, pokud by dostali lepší nabídku z konkurenčních týmů.

Mladíci Red Bullu mají svázané ruce a v případě lepší nabídky od Ferrari, Mercedesu či jiných týmů nemají klauzule, které by jim umožňovaly předčasně ukončit své smlouvy, jak potvrzuje doktor Marko.

Na jak dlouho se rakouské stáji upsali? Daniel Ricciardo bude u nich závodit ještě minimálně příští rok, Carlos Sainz působící v jejich mládežnickém Toro Rosso má smlouvu do roku 2019 a Max Verstappen, na nějž si brousí zuby několik špičkových týmů, ještě déle.

"Ricciardo a Verstappen mají fixní smlouvy. Ricciardo na rok 2018 a Verstappen s určitými klauzulemi na mnohem delší období," popisuje Marko.

Dr. Helmut Marko má své mladíky pevně v hrsti | foto: Red Bull Content Pool

"Totéž platí pro Carlose Sainze. Je s námi svázán na delší dobu. Až do roku 2019," podotýká na adresu španělského jezdce, jenž usiluje o povýšení z Toro Rosso k mateřskému Red Bullu.

Odborný poradce Red Bullu o klauzulích Maxe Verstappena ani dalších smluvních podrobnostech hovořit nechce. Rezolutně jen dodává: "Pouze my ukončujeme kontrakty - piloti to udělat nemůžou!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy