Ferrari kontrakty pilotů neřeší. Šéf Arrivabene ale prozradil, nač se vedení stáje soustředí

Kimi Räikkönen a Maurizio Arrivabene v Kanadě | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia Ferrari zatím neřeší případné prodloužení kontraktů svých aktuálních pilotů, nyní je na pořadu dne boj o titul.

Jak Sebastianu Vettelovi, tak Kimimu Räikkönenovi letos u Maranella končí kontrakty. A je otázkou, zda si Scuderia bude chtít své piloty nechat i pro další rok(y). Sám prezident Ferrari před pár týdny řekl, že pro Vettela má místo vždycky. U Kimiho je situace asi složitější, i když sám sedmatřicetiletý Iceman nedávno řekl, že má již vše rozmyšlené.

"O kontraktech v současné době vůbec nepřemýšlíme, řešíme šampionát. Jak jsem již mnohokrát řekl, vše řešíme společně, a to i s piloty. Nyní se soustředíme na naši práci a kontrakty nejsou hlavním tématem dne," řekl šéf stáje Maurizio Arrivabene.

Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen po závodě v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

Šedesátiletý Ital dále zopakoval, že v současné době Ferrari nevyužívá týmové režie. Stáj řeší primárně Pohár konstruktérů: "Ferrari hledí na Pohár konstruktérů. Individuální bodování je věc pilotů. Mohou si dělat, co chtějí do té doby, než se dostaneme do situace, kdy bude jeden z pilotů mít jasný bodový náskok. Pokud se toto stane, tak to nějak budeme řešit. Nyní tomu tak není a ani v Monaku tomu tak nebylo," dodal šéf Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy