Honda řeší problémy s korelací, na testovací stolici se motor chová jinak

Inženýři Hondy testují pohonnou jednotku v továrně v Sakura City | foto: Honda Racing F1

Japonská automobilka měla přivést aktualizaci své pohonné jednotky do Kanady, ale nakonec z toho sešlo a bylo sděleno, inovovaný motor bude dodán později. Svůj krok podmiňuje dalšími vývojovými kroky a testováním.

Podle zástupců Hondy se blýská na časy, protože v nové specifikaci motoru vidí japonský výrobce zásadní pokrok. Problém ale vězí v tom, že testy vypadají velice příznivě, ale Honda netuší, jak je efektivně převést na trať. Nebo lépe řečeno, nechápe, proč se to nedaří. 

"Na dynamometru nejsme schopni vytvořit dobré podmínky. Musíme na něm vytvořit stejné podmínky jako na dráze. Provozní podmínky se liší, takže musíme pochopit, proč to vytváří rozdíly ve spolehlivosti. Minulý rok jsme mohli spolehlivost motoru na dynamometru prokázat, proto nyní musíme porozumět tomu, proč mezi ním a provozem na trati vzniká rozdíl. Není to lehké. Musíme tu přesnost zlepšit," svěřil se pro motorsport.com šéf Hondy Jusuke Hasegawa.

Závodní ředitel týmu Eric Boullier si po nedělním závodě nebral servítky, ovšem odstoupení Alonsa bylo jen vyvrcholením dalších problémů - ve druhém tréninku měl Stoffel Vandoorne potíže s MGU-H a musel se vrátit ke staršímu dílu.

"Máme připravený díl s protiopatřením, ale v Kanadě jsme ho nepoužili, protože jsme nechtěli dostat penalizaci. Pokud si jím budeme naprosto jistí, můžeme strategicky vybrat okruhy, kde ho nasadíme. Nechceme mít poruchu na trati a dostat trest," vysvětluje Hasegawa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy