Byl Kubica rychlejší než Sirotkin?

Robert Kubica během testu s Renaultem ve Valencii | foto: Renault Sport F1

V úterý proběhly ve španělské Valencii soukromé testy, které pořádal Renault. Do kokpitu přelakovaného Lotusu z roku 2012 nasedl vývojový pilot Sergej Sirotkin a Robert Kubica.

Renault se žádnými daty nepochlubil, ale dle reportérů italského periodika La Gazetta dello Sport byl rychlejší polský pilot, který si v roce 2011 prožil nepříjemnou nehodu v rallye a poranil si ruku, se kterou byl již osmnáctkrát na operaci.

"Vypadá to, že Kubica byl rychlejší než oficiální testovací pilot Sergej Sirotkin," řekl Luigi Perna, "Limitovaná pohyblivost jeho pravé ruky, která byla již osmnáctkrát operována, je sice překážkou, ale Kubica se to naučil kompenzovat," dodal Perna.

Jedinou změnou na voze prý byla řadící páka na volantu, která byla uzpůsobena pro ovládání jednou rukou, v Robertově případě levou.  Dle Perny je navíc Kubica ve skvělé formě, před rokem prý "začal trénovat jako blázen na kole, začal plavat a shodil více jak deset kilo."

"Následujícím cílem by pro něj měl být další test či možnost zajet si volný trénink během velké ceny. Rozhodně návrat Roberta Kubici již není nemyslitelný," zakončil Perna.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy