Jedinečné novinky nám v Kanadě pomohou porazit Ferrari, doufá Hamilton

Lewis Hamilton v Monaku | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton věří, že Mercedes tento víkend v Kanadě Ferrari porazí díky jedinečným vylepšením, která Mercedes přivezl.

Šampionát vede s náskokem 25 bodů Vettel, jenž vyhrál tři závody ze šesti, jeho Ferrari má nad Mercedesem náskok 17 bodů. Stříbrné šípy se posledně v Monaku hodně trápily s pneumatikami a zpovzdálí sledovali, jak rudá stáj obsadila první a druhé místo. Nyní však zbrojí k odvetě.

"Vidíme, že Ferrari je momentálně nejrychlejší a že jsou favority. My však tvrdě pracujeme, abychom napravili potíže, které jsme měli v posledním závodě. Snad tento víkend budeme moci útočit. Máme na vozech unikátní díly, jež by o tomto víkendu mohly dobře fungovat," předpovídá Hamilton.

Na otázku, jestli Mercedes potřeboval velké vylepšení, aby mohl Ferrari porazit, britský jezdec odpovídá: "O žádném takovém nevím." Jeho tým ale provedl důkladnou analýzu svých dat po monackém trápení. Jestli řešení opravdu našel, to se dozvíme až po tomto víkendu.

Mercedes v Monaku na Ferrari neměl, bude v Kanadě konkurenceschopnější? | foto: Daimler AG

"Zkrátka se soustředíme na tento závod. Po tom posledním jsme měli informace, na kterých pracoval. V tu dobu jsme řešení neměli. Rozhodně jsme provedli analýzu, ale to, zda dosáhli pokrok či nikoliv, to se tento víkend dozvíme," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy