Alonso oznámil, za jaké situace v McLarenu určitě zůstane

Fernando Alonso s McLarenem v Číně | foto: McLaren

Alonso je jedním z pilotů, kterým na konci letošní sezóny vyprší kontrakt. Otázkou tedy je, zda zůstane u McLarenu, či zvolí jinou alternativu, díky které by mohl pomýšlet na pódiová umístění nebo bojovat o titul.

Alonso během svého angažmá u McLarenu, které trvá již třetí rok, nezískal ani jedno pódiové umístění. A to je bez okolku řečeno mrhání talentem. Je tedy jasné, že bude horkým zbožím na trhu jezdců a může s přestupy pořádně zatočit.

Zatím není jasné, zda Alonso z Wokingu odejde, ale letošní tragická sezóna tomu přidává na váze. To dokládá i dnešní prohlášení, kdy Alonso jasně řekl, že pokud McLaren nebude do září vyhrávat, tak se s oranžovým monopostem pravděpodobně rozloučí.

Navíc Honda nepředstaví své slíbené vylepšení motoru teď o víkendu v Montrealu a další termín není znám.

“Musíme vyhrávat,” řekl dnes v Kanadě dvojnásobný mistr světa Alonso. “Pokud začneme vyhrávat do září, tak v týmu zůstanu.”

Zda se jedná o ultimátum, Alonso šalamounsky nepotvrdil: “Nikdy člověk neví a nemůže si být na 100 % jistý, navíc je teprve červen a já to ještě ani nezačal zvažovat.”

“Všichni tu chceme vyhrávat. Zakovy včerejší komentáře jsou naprosto odpovídající. Chce taky vyhrávat, chce dostat McLaren do pozice, kdy bude bojovat o titul. Po třech letech tam ale nejsme a něco se musí změnit. Já jsem se k tomuto projektu připojil, abych se stal mistrem světa, zatím tam ale nejsme.”

“Pokud se nic nemění a vy nejste stále konkurenceschopní, tak je možná nejvyšší čas vystřídat místo. To je vše, co mohu nyní říci. Dokud si sám v klidu nesednu, to bude někdy v září či říjnu, tak nemohu nic potvrdit,” zakončil Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy