Jordan si myslí, že tým Mercedesu v F1 brzy skončí. Co na to Wolff?

Mercedes | foto: Daimler AG

Zakladatel týmu Jordan Grand Prix, ze kterého se po několika obchodních machinacích stala dnešní Force India, a současný expert stanice Channel 4 Eddie Jordan si myslí, že tovární stáj Mercedesu z F1 odejde. Toto Wolff ale tato tvrzení vyvrací.

Rok 2018 by měl být dle Jordona dobou, kdy Daimler z Formule 1 stáhne svou tovární stáj a zůstane již jen dodavatelem. EJ to řekl v rozhovoru pro německý Auto Bild, když byl tázán, zda Vettel přestoupí právě ke Stříbrným šípům.

"Ne, vše, co potřebuje, má u Ferrari. Navíc to vypadá, že Mercedes, se na konci roku 2018 stáhne," řekl Jordan, který se odkazuje na své rozhovory s nejvyššími představiteli Daimleru. Ty prý proběhly v Monaku. "Myslím si, že půjdou po titulu letos a příští rok, pak ale představenstvo ve Stuttgartu rozhodne a prodá stáj. Budou již jen dodávat motory," pokračoval Eddie Jordan.

Valtteri Bottas v závodě v Monaku | foto: Daimler AG

"Já bych udělal to samé. Mercedes už dokázal vše a nyní to může být jen horší. Je pro ně lepší vrátit se k jejich klasickému F1 byznysu - a to vyvíjení technologicky vyspělých motorů. Pokud to Vettel vidí stejně, tak by nedávalo smysl, aby z Maranella odcházel," zakončil Ir.

Reakce ze strany stáje na sebe nenechala dlouho čekat a Wolff tyto konspirace vyvrací: "Monako je místo, kde se hodně paří a vypadá to, že někdo to malinko přehnal. Jeho vyjádření není nijak podložené, není to nic víc než podlá spekulace jednoho člověka. Mercedes má kontrakt s Formulí 1 až do konce roku 2020. Nyní navíc probíhají diskuze mezi námi a novými majiteli ohledně změn pro nový cyklus."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy