"Víc už toho pro přesvědčení Red Bullu udělat nemůžu," domnívá se Sainz

Carlos Sainz v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz si myslí, že s Toro Rosso předvádí výborné výkony a že více už pro přesvědčení Red Bullu o svých kvalitách udělat nemůže.

Mladý Španěl jezdil v Monaku skvěle, byl nejlepším pilotem ze zbytku světa za silnou trojicí Ferrari, Mercedes a Red Bull. V kvalifikaci vybojoval šestou příčku, když na Ricciarda s podstatně rychlejším vozem ztratil jen 0,164 s a v závodě ji uhájil i před dotírajícím Lewisem Hamiltonem. Příští rok by rád postoupil výše, do mateřského Red Bullu, jenže Ricciardo i Verstappen s ním mají smlouvy až do roku 2018.

"Budu pokračovat v tom, co dělám, a uvidíme, co se přihodí. Musím pokračovat v dobrých výkonech kvůli sobě, a abych Red Bullu a všem ukázal, že jsem rychlý kluk a že jednoho dne se na mě mohou spolehnout. Snad se toho dočkám dříve než později," uvádí Sainz.

Letos nasbíral už 25 bodů, zatímco jeho týmový kolega Daniil Kvjat pouze čtyři. Co by měl ještě více udělat? "Nic. Nemyslím si, že je realistické končit výše než na šestém či sedmém místě vzhledem k tomu, že nejlepší tři týmy jsou o sekundu rychlejší než my na trati, jako je Monako, a o dvě sekundy na ostatních okruzích."

Carlos Sainz v Monaku válel, porazil i Lewise Hamiltona | foto: Red Bull Content Pool

"Kdy momentálně skončíme sedmí, tak to je pro nás vítězstvím. V Monaku jsme skončili šestí, protože jsme porazili Mercedes, takže jsme spokojeni. Šlo o závod, jaký jsme potřebovali. Ne každý rok se vám podaří perfektně zvládnout víkend v tom nejlepším závodu sezóny - v Monaku," spokojeně pokračuje pilot Toro Rosso.

"Byl jsem spokojený od 1. tréninku, pomalu jsem přidával, zlepšil se v kvalifikaci a odjel velmi dobrá kola. Pak jsem v závodě neudělal žádnou chybu a měl jsem jasný náskok nad středem pole, kontroloval jsem odstup od Hamiltona. Svou rychlost jsme o víkendu dobře zvládali. Monako je jedním z těch okruhů, kde opravdu chcete zazářit o něco více. Tento víkend se nám to povedlo," dodává Sainz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy