U Red Bull nevěří horším časům Mercedesů. Riccardo nabízí vysvětlení

Daniel Ricciardo na tiskovce v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Po druhém tréninku zavládla u Red Bullu dobrá nálada zejména proto, že Daniel Ricciardo se prosadil mezi oba vozy Ferrari na druhou příčku. Australan tak dal vzpomenout na loňský rok, kdy dominujícím Mercedesům vyfoukl v Monte Carlu pole-position.

Dobré výkony ve čtvrtek pozvedly u Daniela Ricciarda vlnu optimismu a vítěz čtyř Grand Prix naznačil, že by se po roce opět rád utkal o pole-position. To jediné ve své kariéře dobyl právě loni v Monaku. Nezapomíná ale ani na Mercedesy, ačkoliv se oba Stříbrné šípy trápily a marně hledaly rychlost: podle Daniela se nemůže jednat o danou věc.

"Je to divné, ještě ráno působily jejich oba vozy silně, zvláště Lewis, a odpoledne to vypadalo, jako kdyby si vzali oba piloti víc paliva nebo něco takového. Uvidíme. Pokud by to tak bylo, je to podobný případ jako v Singapuru 2015. To by bylo samozřejmě zajímavé, ale myslím, že se zlepší... Kdybychom byli všichni na stejné úrovni, byl by to v sobotu opravdu moc vzrušující trojboj. U nás ještě existuje pár drobností, na nichž je určitě třeba zapracovat, ale obecně jsme splnili očekávání. Nemáme masivní ztrátu, takže to vypadá slibně," komentoval páteční jízdy Ricciardo.

Max Verstappen při tréninku v Monaku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen zaznamenal oproti dopolednímu tréninku jistý pokles - ze třetího na šesté místo. I on prohlásil, že je třeba i nadále pracovat na progresu, nicméně čtvrteční trénink označil za pozitivní den. O jeho výkonu rozhodly určité komplikace provázející čtvrteční odpolední jízdy.

"S dosavadními výkony můžeme být spokojeni. Sice mě potkaly v druhém tréninku určité problémy, hlavně při druhém výjezdu, pak do toho přišla ještě červená vlajka. Obecně si myslím, že pokud vezmeme všechny sektory dohromady, je to velmi dobré. Ve čtvrtek není potřeba být nejrychlejší, to už jsem se tu naučil. Vnímám to pozitivně, ale pořád je prostor pro zlepšení," prohlásil Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy