Proč Haas změnil svoje zbarvení v průběhu sezony?

Lidém z Haasu se zdálo, že jejich logo není dostatečně čitelné | foto: Haas F1 Team

Šéf týmu Haas F1, Günther Steiner, řekl, že ke změně zbarvení závodních vozů jeho týmu došlo proto, že chtěli, aby byla loga Haasu vidět lépe v televizi v průběhu přenosů.

O změně zbarvení závodních speciálů týmu Haas počínaje GP Monaka jsme vás informovali již minulý týden. Na monopostech je teď více šedé a bílé, navíc došlo ke zvětšení nápisu na bočnici vozů. Ačkoliv se tato změna nesetkala s pozitivním ohlasem ze strany všech fanoušků, tak šéf týmu, Günter Steiner, řekl, že k rozhodnutí o změně barevného složení vozů došlo poté, co dospěli k názoru, že je až moc obtížné přečíst v televizi název 'Haas' na bočnici speciálů.

"Posoudili jsme, jak to vidíte v televizi. A na bočnici to vypadalo tak, že Haas nebylo pořádně vidět," řekl Günter Steiner na otázku serveru Motorsport.com, proč došlo k této změně. "Takže kreativní kluci přicházeli s nějakými nápady, dokud jsme nenašli něco, co se Genemu [Haasovi] líbilo a to je důvod, této změny. Je to velmi jednoduché."

"Je to trošku odlišný styl. Abychom to [logo] udělali viditelnější, tak jsme prošli několik návrhů a mysleli si, že bílá bude více vyčnívat, plus zvětšení [loga] také pomůže. Takže hádám, že v neděli uvidíme. Uvidíme o víkendu, jak to bude vypadat v televizi."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy