Také Red Bull instaloval na své vozy kontroverzní T-Wing

V Barceloně Red Bull ještě T-wing neměl, čekal s ním na Monako | foto: Red Bull Content Pool

Kritizované a místy značně nespolehlivé aerodynamické prvky zvané T-wings nebyly zpočátku doménou všech vozů. Nejdéle jim odolávali u Red Bullu a Renaultu, než se rozhodli pro nový vzhled svých vozidel.

Tým se sídlem v Milton Keynes usilovně pracuje na vylepšeních svého vozu RB13 s cílem co nejvíce stáhnout rozdíl, který se v prvních pěti závodech mezi rakouským týmem a dvojicí Mercedes-Ferrari natáhl do dimenzí, které nápojovému gigantovi vůbec nelichotí. První změny praktikoval Red Bull pro španělský víkend, nyní nastává druhá fáze balíčku vylepšení.

A tím nejviditelnějším, rozhodně na první pohled, je umístění prvku zvaného T-wing na záď vozu. Red Bull se tak po Renaultu stal posledním vozem, který prozatím jezdil bez této aerodynamické "ozdoby". Otázkou ale zůstává, zda tento doplněk bude mít kýžený efekt. Max Verstappen změny pro Španělsko v závodním režimu díky diskutované kolizi nevyzkoušel, Ricciardo sice dojel třetí, ale s propastným odstupem na dvojici Hamilton-Vettel.

"Myslím, že se posunujeme kupředu a před Barcelonou šlo o správné změny. Bohužel pro mě závod skončil dřív než začal, ujel jsem pouhých 700 metrů. Ale myslím, že změny mají smysl, musíme teď počkat a uvidíme, co bude dál. Teď je těžké říci, o kolik jsme poskočili vpřed," komentuje situaci Verstappen.

Verstappen si změny pochvaluje, i když cítí rezervy | foto: Red Bull Content Pool

Zopakují loňský rok?

V sezóně 2016 šokoval v Monaku Red Bull nejen soupeře, ale i fanoušky, náhle se vynořil na pole-position a nebýt fatálního selhání při výměně pneumatik u Ricciardova vozu, mohl Australan pomýšlet na celkové vítězství. Letos si ale Verstappen není jistý, zda by jeho tým byl schopen navázat na loňský úspěch.

"Teď se nenacházíme ve stejné situaci jako loni, to je třeba připomenout. Vše je mnohem těžší, ale nikdy není nic jasné dopředu. Vždy se snažíme udělat to nejlepší a pokud se ve voze cítíte komfortně, je to na této trati vždy obrovské plus. Já se z loňského závodu hodně poučil a pokusím se neatakovat zdi. Mnoho maličkostí může zlepšit aspekty vozu i mne samotného. Cítím se dobře a to je bod v můj prospěch," dodává Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy