"Když fouká, tak je to těžké," uznává Alonso po třetím tréninku v Indy. Jak dopadl?

Fernando Alonso během tréninku v Indianapolis | foto: IndyCar Media

Třetí trénink na závod Indy 500 se jel za silného větru. Kvůli tomu většina pilotů absolvovala mnohem méně kol, někteří se na dráze vůbec neobjevili. Své hodnocení po náročném dnu přidává Fernando Alonso, který si v pořadí oproti předchozím částem polepšil.

Třetí trénink zakončil Španěl na čtvrté příčce, kterou si zajistil časem 40,9961 sekundy s průměrnou rychlostí 219,533 m/h (353,229 km/h). Na čele skončil Ed Carpenter, jenž byl o 0,6182 s rychlejší (222,894 m/h). Ale zatímco předchozí den piloti ujeli přes 2400 kol, včera jich bylo jen 408.

"Bylo to těžké, to rozhodně," uvádí Alonso s odkazem na silný vítr. "Podmínky dnes nepomohly, proto ti velcí kluci moc nejezdili, ale pro mě jsou jakékoliv podmínky stále dobrou lekcí. Dnes to tedy bylo o tom - naučit se jezdit za těchto silných větrů a nastavit si auto zatáčku po zatáčce."

"Vše šlo podle plánu. tým tyto jízdy využil také k tomu, aby otestoval něco na zádi v oblasti ladění motoru, takže šlo o produktivní den," pochvaluje si pilot McLarenu i přes náročné podmínky, které během třetího tréninku panovaly na oválu v Indianapolis.

Kromě toho se také uprostřed dne věnoval nácviku zastávek v boxech, byť při tom využíval tréninkový nájezd do boxů, nikoliv ten, který budou piloti muset volit během závodu Indy 500 příští týden. "Zastávky v boxech jsme trénovali nejen kvůli mně, ale také kvůli klukům," komentuje Alonso.

Fernando Alonso v rozhovoru s Mariem Andrettim | foto: IndyCar Media

"Naučili jsme se pár věc na jejich straně a také na mé straně - jak najíždět do rychlé uličky, do pomalé uličky, protože při tréninku to je samozřejmě OK, ale když v závodě zajede 33 aut do boxů, tak tady bude hodně rušno," vysvětluje.

Svůj den i rostoucí zájem fanoušků si celkově užíval: "Baví mě to, rozhodně. Dostává se mi velké podpory fanoušků, dostávají se k nám tady v boxové uličce a v garáži velmi blízko. Zdá se, že mě všude následují. Myslím, že toho jiní piloti využívají. Čekají na mě, a oni si pak jdou bez problémů. Tak už to chodí, jsem tady nový, takže všichni potřebují poprvé můj podpis. Doufám, že zítra už ho podruhé potřebovat nebudou," dodává s úsměvem Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy