Smutek, zoufalství a bezmoc. McLaren hodnotí svou situaci

Stoffel Vandoorne v kvalifikaci v Soči | foto: McLaren

Nekonečný příběh pokračuje. Alonsovi v jeho rodném Španělsku při prvním tréninku odešel motor již ve třetí zatáčce. V druhých volných jízdách pak jezdil nejpomaleji z celého pole.

V minulém závodě v Soči musel Alonso odstavit svůj vůz ještě během zavádějícího kola. Dalo se tak očekávat, že McLaren pro Španělsko tento problém pořeší. Překvapení ale přišlo hned po výjezdu z boxů, kdy se z Fernandova McLarenu začalo kouřit a z týmové vysílačky bylo slyšet osudné: "Problém s motorem."

K celé situaci se vyjádřil i šéf McLarenu Zak Brown, který na otázku ohledně svých bezprostředních pocitů po tomto incidentu odpověděl: "Smutek, zklamání. Takový ten pocit bezmoci. Nemůžeme ale brečet nad sklenicí rozlitého mléka. Musíme se zaměřit na Stoffelův vůz a sbírat data."

"Já vám ani nevím, jestli se naše problémy se spolehlivostí zhoršují. My totiž vůbec žádnou spolehlivost nemáme," dodal sarkasticky Zak Brown.

K situaci se vyjádřil i sám protagonista Alonso, který po své nehodě opustil okruh a jel si zahrát tenis na hotel, aby se odreagoval.

"Svým způsobem je to docela překvapení. V Rusku jsme nebyli schopni odjet ani zaváděcí kolo. Dalo se tak očekávat, že nějaké problémy budou i tady. Je to škoda, hlavně když jedu před domácím publikem, hrozná situace. Zatím jsme měli vždy špatné pátky a soboty, teď ale věřím, že bude jen špatný pátek a sobota s nedělí budou skvělé," řekl k situaci Alonso.

Problémy a Mercedes
Přestože Honda přesné příčiny problému stále vyšetřuje, tak dle Hasegawy byl problémem s tlakem oleje. "Úplně padl tlak oleje. Inženýr řekl Alonsovi, aby vypnul motor, ale bylo již pozdě. Na spodku motoru byla velká díra a nebyl tam žádný olej. Pořád nevíme, co to způsobilo, ale tohle bylo příčinou kouře."

Situace je kritická a dokonce se objevují informace ohledně případné kooperace mezi Mercedesem a McLarenem. Zatím je ale vše ve fázi spekulací.

Šéf McLarenu k tomuto tématu řekl následující: "Tohle je otázka na Hondu, oni by to měli komentovat. Je zásadní, aby Honda i nadále pracovala na analýze problémů a získala výkon a spolehlivost. Věřím, že tvrdá práce tuto situaci zlepší," řekl Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy