Ze zákulisí Newey - McLaren

Newey, Adrian | foto: Hoch Zwei

Konstruktér Adrian Newey zatím setrvává v týmu, Woking věří v dlouhodobou spolupráci při změně postu.

Kontrakt měl skončit v červenci a zkušený technický ředitel chtěl znovu odejít z F1 ke svým koníčkům. Nakonec se obě strany dohodly na setrvání do konce sezony.

Newey je bezesporu základním pilířem McLarenu, ale kdo týmu zaručí, že nakonec vždy Adriana přesvědčí pokračovat v práci?

Proto přistoupil Ron Dennis k podobnému kroku, jaký nyní udělalo Ferrari (Byrne - Costa) a Williams (Head - Michael), kde také řeší obměnu na nejvyšším postu technické přípravy a vývoje.

Podle prohlášení stáje bude Newey poskytovat potřebnou "podporu" Lowemu a Tombazisovi. První se stal ředitelem oddělení návrhu monopostu, aerodynamiky, simulací. Druhý zase šéfem projektu vozu.

O podrobnostech prodloužení smlouvy nechtěla tisková mluvčí hovořit a pouze dodala: „Toto je něco, co zůstane mezi Adrianem a týmem McLaren, ale věříme v dlouhodobou spolupráci s McLarenem při reorganizaci technických oblastí.“

Kdo bude novým technickým ředitelem týmu McLaren Mercedes však vůbec není jasné. Dá se ale předpokládat, že to bude jeden ze dvou blízkých Neweyových spolupracovníků, tedy Neil Oatley a Mike Coughlan.


Foto: Hoch Zwei

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy