Hamilton je nejbohatším sportovcem Británie. Překonal i největší hvězdy současného fotbalu

Lewis Hamilton na návštěvě Francie před sezónou 2017 | foto: Lewis Hamilton

Lewis Hamilton si loni na svůj účet připsal dalších 25 miliónů liber (jen od Mercedesu) a s majetkem v hodnotě 131 miliónů liber se tak stal nejbohatším sportovcem Britského království.

Trojnásobný mistr světa a průběžně druhý muž letošního šampionátu Lewis Hamilton v tabulce nejbohatších britských sportovců přeskočil fotbalisty Zlatana Ibrahimoviče (110 miliónů liber) a Wayne Rooneyho (93 milionů liber) z Manchasteru United. Hlavní zásluhou byly příjmy od stáje Mercedes a  partnerů L’Oréal, výrobce hodinek IWC a spolčenosti Bombardier.

Dalším mužem v pořadí je Jenson Button, který v současné době figuruje na pozici rezervního pilota McLarenu. Jeho majetek dosahuje hodnoty 86 milionů liber. Dále pak v seznamu nejlépe placených sportovců figurují jména jako Rory McIlroy (golf), Andy Murray (tenis) či Gareth Bale (fotbal).  Zajímavostí také je, že v TOP10 není jediná žena.

Přestože Hamilton žije v Monaku, tak v roce 2012 řekl, že daně platí ve své domovině: “Lidé si neuvědomují, že daně platím tady, ale nevydělávám tu všechny peníze. Závodím v 19 zemích světa, takže vydělávám peníze na 20 místech a daně tak musím platit všude možně. Spoustu toho daním ale i zde. Přispívám této zemi a navíc pracuji v týmu, který má 1000 zaměstnanců. Je třeba sledovat mnohem větší obrázek.”

V případě, že by Lewis vyhrál svůj čtvrtý titul, tak by si mohl finančně polepšit a jeho roční příjmy od Mercedesu by se zvedly na nějakých 33 miliónů liber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy