"Ferrari je určitě rychlejší než Mercedes, musíme zabrat," burcuje Lauda

Kimi Räikkönen s Ferrari před Lewisem Hamiltonem loni v Suzuce | foto: Scuderia Ferrari

Podle nevýkonného ředitele Mercedesu Nikiho Laudy má Ferrari očividný náskok a jeho tým musí udělat dvojnásobný pokrok, chce-li se dostat znovu na špici před něj.

Mercedes v šampionátu Formule 1 v uplynulých třech letech dominoval, letos má ale po čtyřech závodech před Ferrari náskok jediného bodu, zatímco mezi piloty vládne Sebastian Vettel před Lewisem Hamiltonem.

Podle Laudy letos Stříbrné šípy už nejsou nejrychlejší: "Ferrari je očividně vpředu. Musíme analyzovat, co přesně nefunguje, a před Barcelonou učinit ty správné kroky." Mercedes měl obvykle navrch v kvalifikaci díky svému "zázračnému" módu motoru, naposledy v Rusku ale obsadil až druhou řadu za oběma rudými vozy.

Pro Barcelonu avizoval určité novinky, ostatní však rozhodně také nespí: "Protože všechny týmy přivezou vylepšení, tak Ferrari udělá krok vpřed, my musíme udělat dva a Red Bull tři," uvědomuje si Lauda.

Valtteri Bottas svým výborným výkonem v Rusku Nikoho Laudu překvapil | foto: Daimler AG

Za nevýhodu Stříbrných šípů se obecně považuje horší práce s pneumatikami a užší provozní rozpětí, při kterém mu fungují. Podle Laudy ale nejde o jejich jedinou slabinu: "V autě máme příliš mnoho hmotnosti, potřebujeme zlepšit aerodynamiku a především pochopit, proč pneumatiky Pirelli nefungují tak, jako u Ferrari."

V závěru svou pozornost obrací k Valtterimu Bottasovi, jenž v neděli vyhrál svůj první závod v F1. Lauda naznačuje, že si tím řekl o prodloužení kontraktu, který má zatím uzavřený jen na rok: "Šlo o perfektní výkonnost, kterou jsem rozhodně nečekal. Šlo o správné rozhodnutí, které jsme já a Toto Wolff učinili, abychom jej dostali do týmu. Bottas je naším mužem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy