Berger doufá, že si Vettel během sezóny F1 vyzkouší závod v DTM

Sebastian Vettel s Ferrari v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý pilot Formule 1 Gerhard Berger si přeje, aby si Sebastian Vettel vyzkoušel závod v domácím šampionátu silničních vozů DTM - tak jako si například Fernando Alonso odskočí v květnu do USA na Indy 500.

57letému Rakušanovi by se zamlouvalo, kdyby jezdci F1 běžně nastupovali i v jiných sériích, jak tomu bude letos v případě Fernanda Alonsa či v minulosti u Nica Hülkenberga, který zvítězil s Porsche v Le Mans.

"Bylo by to jako kdysi. Musíme konečně prolomit tyto formality. Já jsem v roce 1985 jel v Adelaide za Arrows a o den dříve jsem absolvoval národní závod silničních vozů pro Boba Janea. Tehdy to ještě bylo možné a všichni si užili svou porci zábavy," vzpomíná Berger a doufá, že Alonso zahájí nový trend.

"Jsem si jistý tím, že by si Vettel rád zazávodil v DTM, kdyby mohl. Piloti dnes mají mnohem více volného času, než jsme mívali my, protože se tam sotva testuje," pokračuje pro AMuS Berger, jenž byl nedávno jmenován novým šéfem této německé série.

V DTM se objevila celá řada jezdců F1 | foto: Daimler AG

V DTM šampionátu se v minulosti objevila spousta bývalých jezdců F1, například David Coulthard, Mika Häkkinen, Timo Glock, Allan McNish, Ralf Schumacher, Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen či Paul di Resta. Pascal Wehrlein v něm získal v roce 2015 dokonce titul, než se přesunul k Manoru, o rok později se Esteban Ocon zúčastnil prvních pěti podniků, než ve stejném týmu vystřídal Ria Harjanta po boku Wehrleina.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy