Ricciardo netuší, proč se Red Bull v Bahrajnu o tolik zlepšil

Daniel Ricciardo v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo je zmatený zrychlením Red Bullu mezi závody v Číně a v Bahrajnu, podle něj žádné větší novinky na vůz nenasadili. Čím si to tedy vysvětluje?

Zatímco v Austráliii ztrácel rakouský tým na špičku 1,58 %, v Číně 1,34 %, tak v Bahrajnu to už bylo jen 0,91 %. Ricciardo dosáhl 4. nejrychlejšího času a na Ferrari Sebastiana Vettela před sebou mu scházely necelé tři desetiny sekundy.

"Jezdíme s celkem vysokým přítlakem na voze, protože cítíme, že momentálně to je naše slabina. Nevolíme toho tedy na křídlech méně. Snažíme se, aby auto mělo co nejvyšší přilnavost, takže je to těžké," uvádí Ricciardo k tomu, jak Red Bull nastavuje svá auta.

Zlepšení v Bahrajnu si nedokáže moc vysvětlit: "Nechápu to. Inženýři možná ano nebo to pochopí. Je to povzbuzující, že máme rychlost. Kdybychom tomu ale rozuměli, tak bychom toho ale našli ještě více," pokračuje Australan.

"Cítím, že k tomu času z Bahrajnu jsme přišli zdarma, protože jsme z naší strany zatím neudělali nic fundamentálního. Jsme o něco blíže, a když na auto nasadíme nějaké nové díly, tak víme, že na tom budeme určitě lépe a že nás to posune blíže," věří Ricciardo.

Až na nasadíme novinky, tak budeme Mercedesu a Ferrari mnohem blíže, věří Ricciardo | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull očekává velké zlepšení v Barceloně, pro kterou připravuje téměř nové auto. A po vylepšení pohonné jednotky Renault v Kanadě věří, že bude moci bojovat s Ferrari i s Mercedesem o vítězství v závodech.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy