Vrátí se Jordan ke Cosworthu?

Doornbos, Robert | foto: Jordan Grand Prix

Dallara chce od vedení týmu Jordan / Midland rychlou odpověď.

Konstrukční příprava monopostu F1 je věc zdlouhavá a náročná. Kompromisní řešení nemají šanci na úspěch, proto se stále více cení soudržnost a kontinuita. Ale jaký motor bude pohánět Dallarou připravovaný monopost?

Jordan pojede příští rok pod označením Midland a v době koupě týmu Eddieho Jordana mělo vedení zájem o zákaznické motory Ferrari. Alex Shnaider však zvažoval i jiné možnosti, ale o víkendu bylo oznámeno, že s Ferrari pojede jiný nový tým, totiž Red Bull, který ukončí spolupráci s Cosworthem.

Snadné by bylo setrvat ve spolupráci s Toyotou, jejíž motory pohání EJ15 letos, ale Jordan / Midland nestojí za automobilkami v případě snahy o odtržení tak pevně, jako například Sauber, a jedná i s druhou stranou, tedy FIA, FOM a Ferrari. Těžko se tak dá očekávat od Japonců výraznější podpora. Naopak Cosworth bude hledat odběratele pro své motory velmi intenzivně.

Šéfkonstruktér Dallary Luca Pignacca přiznal, že zatím není v otázce motorů vůbec nic jasného a o nadějném závěru jednání nepadlo ještě ani slovo. Pokud má mít projekt Midland F1 naději na úspěch, musí Alex Shnaider zajistit motory co nejdříve.


Foto: Jordan Grand Prix

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy