Renault chystá vylepšený motor

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Renault s Fernandem Alonsem dosáhl dalšího milníku - dvě vítězství bez výměny motoru.

Ředitel oddělení vývoje motoru Renault F1 Rob White hovořil ještě v San Marinu o výkonech motoru Renault RS25 V10 a oznámil, že pro příští závod ve Španělsku chystá tým pro oba jezdce motor upgradovaný. Přesněji řečeno, Giancarlo Fisichella s ním jel už v San Marinu, neboť po nedokončené Velké ceně Bahrajnu mohl motor vyměnit. V Imole havaroval, takže ve Španělsku budou mít oba motor vyměněný.

"Byl jsem moc a moc hrdý, když RS25 podruhé v řadě zvítězil. A to za úplně odlišných podmínek," rozplýval se Rob White. "Takový výsledek je fantastickou odměnou všem těm lidem v továrně, kteří na motoru tak dlouho pracovali. Ale je to samozřejmě úspěch pro všechny, musí perfektně pracovat celé auto, nejen jedna část. Postavili jsme vyvážený komplet a naši piloti jej dokáží dokonale využít na trati."

"Fernando měl s motorem v San Marinu problém, ale jak technici, tak Fernando odvedli skvělou práci, když dostali auto do cíle jako první. Nedávno jsme představili specifikaci motoru B, Giancarlo s ním už jel v Imole. Nehoda nám umožní motor vyměnit, přestože nebyl příčinou odstoupení."

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy