Verstappen se omlouvá Brazilcům, které podle Massy urazil

Max Verstappen na tiskové konferenci | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen se omluvil za své výroky, které mohly urazit krajany Felipeho Massy.

Holanďan byl naštvaný na Massu kvůli tomu, že mu v sobotu pokazil nájezd do kvalifikačního kola. Na otázku, zda si s ním kvůli tomu hodlá promluvit, s úsměvem zavtipkoval: "No, on je Brazilec, takže není moc o čem diskutovat."

Když se to pilot Williamsu dozvěděl, tak se cítil velmi dotčeně. Před závodem v Bahrajnu za Verstappenem zašel a varoval jej, aby si dával větší pozor na to, co říká, protože urazil Brazilce a na podzim tam bude muset závodit.

Max včera na svém Facebooku uvedl, že se omlouvá lidem, které svým vtípkem urazil: "Cítím, že je třeba vysvětlit některé mé poznámky, které jsem pronesl po kvalifikaci o uplynulém víkendu. Jsem vášnivým závodníkem, svým stintem jsem byl velmi zklamaný. Reagoval jsem emotivně a bylo to vytrženo z kontextu.

Max Verstappen předjíždí Nica Rosberga během deštivé Velké ceny Brazílie 2016 | foto: Red Bull Content Pool

V žádném případě jsem nechtěl urazit Brazilce, které hluboce respektuji a kteří se ke mně vždy chovají hezky, když navštívím jejich zemi. Velká cena Brazílie loni patřila k nejlepším závodům mé kariéry a bylo to hodně výjimečné ho odjet v zemi, z níž vzešli legendární jezdci jako Senna, Fittipaldi či Piquet. Rád bych se omluvil všem Brazilcům, kteří se cítili být dotčeni. Těším se na další závod ve vaší zemi," dodává Verstappen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy