ZASTÁVKY A STRATEGIE: Williams v boxech opět nejrychlejší, Ferrari až třetí

Felipe Massa v boxech přezut opět nejrychleji ze všech | foto: Williams F1 Team

BAHRAJN - ZASTÁVKY V BOXECH; Jak si vedly týmy během zastávek v boxech a kdo přezul svého pilota nejrychleji?

Williams i v třetím závodu za sebou dokázal předvést nejrychlejší zastávka - to když Massu odbavil v 37. kole za 2,34 vteřiny. Ta předchozí v 13. kole však byla podprůměrná, trvala 3,6 s.

Velmi dobrými a konzistentními výkony se dnes prezentovala Force India, která všechny 4 zastávky zvládla pod 3,1 sekundy: u Péreze v 13. kole dokonce za 2,4 s a u Ocona v 37. kole za 2,6 s.

Třetí absolutně nejrychlejší zastávka v Bahrajnu byla k vidění u Red Bullu, který Ricciarda přezul v 13. kole za 2,5 s. Ferrari se v případě vítězného Vettela může pochlubit až 5. nejrychlejší zastávkou - v 37. kole trvala 2,7 s.

Všichni piloti s výjimkou Ericssona do závodu startovali na super-měkké směsi. Dvouzastávková strategie se dnes ukázala jako nejvýhodnější, s jedinou zastávkou si z klasifikovaných vystačil jen Wehrlein.

Načasování zastávek ovlivnil brzký výjezd safety-caru. Teploty byly nižší než v předchozích dnech, což se odrazilo v nižší degradaci super-měkké směsi a velmi dobré konzistenci u té měkké, která podle Mercedesu byla pro závod tou lepší - tak to inženýr vysvětloval Hamiltonovi, jenž se divil, proč na krátký poslední stint nedostal rychlejší super-měkké pneumatiky.

Nejdelší stint na jedné sadě super-měkkých gum předvedl Ocon (26 kol), Wehrlein na měkkých vydržel až 45 z celkových 57 kol, na které byla vypsána Velká cena Bahrajnu (tj. 79 % závodu).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy