Massa nechápe, proč si Button před Monakem nechce vyzkoušet jízdu naostro

Jenson Button, Felipe Massa a Nico Rosberg v Malajsii | foto: Honda Racing F1

Jenson Button nahradí v Monaku Alonsa. Španěl dal přednost zámořskému závodu Indy 500. Button patří mezi ty nejzkušenější piloty se 17 lety praxe v F1 a rozhodl se, že si reálný monopost McLarenu před závodem v Monte Carlu nevyzkouší.

Button bude v ulicích Monackého knížectví jezdit pouze virtuálně. To se nelíbí například Felipemu Massovi, ten by si na jeho místě rozhodně vyzkoušel monopost na vlastní kůži. Dle Brazilce jsou letošní vozy naprosto odlišené od modelů z let minulých.

"Je skvělé, že je zpět. On je úžasný pilot. Byl jsem si jistý, že právě jeho posadí do auta. Potřebujete zkušeného chlapa, hlavně pro Monako. Bylo jasné, že to bude on. Jediné, co nechápu, je, proč tu nebude v příštím týdnu testovat. Kdyby byla stejné auta, tak nic neříkám, ale letos jsou vozy diametrálně odlišné,” okomentoval situaci Brazilec.

"Je to test zdarma, mohl si zajet 100 kol a zjistit, jak pracují pneumatiky. Nikdy na těchto gumách nejezdil. Kdyby byl simulátor tak skvělý, proč na něm dobří piloti neradi jezdí? Hamilton na něm pár let vůbec nejezdil,” dodal Massa.

Na otázku, jak by se zachoval v této situaci on, Massa odpověděl: "Rozhodně bych tu v příštím týdnu kroužil. I kdybych měl jezdit jen jeden den, prostě by to za to stálo,” zakončil brazilský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy