Pro podobné situace je třeba mít náhradní plán, komentuje dění v Číně šéf McLarenu

Lewis Hamilton při autogramiádě v Číně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Kvůli problémům se smogem a deštěm musel být zrušen druhý trénink na VC Číny. Podmínky na trati byly sice únosné, ale problém by byl v případě nehody a převozu do nemocnice. Záchranný vrtulník by v zamlžené metropoli jen těžko přistával.

Z této situace nemohli být nadšeni jak diváci u televizních obrazovek, tak návštěvníci samotného závodu, kteří za vstupenky zaplatili nemalé peníze. Během dne se objevilo již několik iniciativ ze strany samotných aktérů. Ti žádají, aby byl pro takovéto případy vytvořen náhradní plán.

K vzniklé situaci se vyjádřil i Zak Brown, nový šéf stáje McLaren: ”Není to vůbec dobrá situace. Každý sport, který se odehrává pod širým nebem s tímto ale musí počítat. Viděli jsme to například při Wimbledonu, to se prostě stává. Musíme pro tyto případy připravit náhradní plán.

Co takhle pustit fanoušku do paddocku? Museli jsme samozřejmě být v plném nasazení, jelikož nikdo nevěděl, zda se nakonec pojede či ne. Prostě potřebujeme plán B. To je jediné, co můžeme dělat. Počasí změnit nemůžeme."

Fernando Alonso s McLarenem v Číně | foto: McLaren

Jako již tradičně se do role hlavního baviče pasoval Lewis Hamilton, který se šel za diváky k hlavní tribuně podívat a vše nahrával na svůj telefon. Na svém twitteru pak trojnásobný mistr světa dodal, že vzniklou situaci vidí jako příležitost pro nové inovace programu závodního víkendu.

Brown s těmito kroky souhlasí a též si myslí, že by F1 potřebovala oživit. “Viděli jsme Lewise a Fernanda jak se snaží fanoušky nějak zabavit. V dnešní době je třeba, aby probíhala kooperace mezi jezdci a držiteli práv. Je naší společnou zodpovědností bavit fanoušky. Na tohle bychom se měli zaměřit.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy