Magnussen: Ericssonovi jsem se za kolizi neomlouval, šlo o závodní incident

Kevin Magnussen v Austrálii | foto: Haas F1 Team

Kevin Magnussen popírá, že by se Marcusovi Ericssonovi po závodu v Austrálii omlouval za jejich kolizi z úvodu velké ceny. Podle něj není za co - šlo totiž o závodní incident.

Pilot Haasu korigoval nedotáčivý smyk v 3. zatáčce úvodního kola a dotkl se Sauberu, přičemž oba skončili ve štěrku mimo trať. Oba pak sice pokračovali, do cíle však nedojeli. Ericsson pak uvedl, že za ním Magnussen přišel a omluvil se mu, takže je vše v pořádku.

"Letěli jsme v neděli večer spolu, takže jsme si v letadle povykládali, a Kevin zvedl ruce a řekl, že se omlouvá. Znám ho dobře a vím, že nechtěl způsobit kolizi, ale už je to všechno za námi," popsal Ericsson.

Jenže dnes v Číně dánský jezdec řekl: "Ne, neomluvil jsem se. Ten tweet jsem viděl. Šlo o závodní incident: on byl na vnějšku a já jsem kvůli nedotáčivosti do něj najel. Vlastně šlo o přetáčivost, která se změnila v nedotáčivost. Kdybych byl na jeho místě, nechal bych zkrátka pro jistotu více místa. V žádném případě jsem nemohl stejně udělat nic jinak, šlo však o závodní incident."

Šéfce Sauberu Moniše Kaltenbornové se tehdy nelíbilo, že komisaři Magnussena nepotrestali - vina podle něj byla jasně na jeho straně. Ericsson ze závodu později odpadl právě kvůli poškození, které při nárazu utrpěl. Podle Dána je však rozhodnutí komisařů důkazem, že nešlo o vyloženě jeho chybu. Ti letos dostali pokyn, aby byli vůči incidentům benevolentnější a zasahovali pouze tehdy, pokud budou přesvědčeni o vině jednoho z pilotů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy