Provizorní pole position patří Raikkonenovi

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Pouhé 3 tisíciny vteřiny dělí Raikkonena a Alonsa. Zítra půjde nepochybně do tuhého.

V jarním 20° počasí začala dnes odpoledne první kvalifikace na čtvrtý podnik letošní sezony v italské Imole. Z první skupiny jezdců zazářil Alex Wurz s McLarenem a Michael Schumacher, jenž potvrdil slibovaný nárůst formy Ferrari F2005 a zajel prozatímní nejrychlejší čas. Naopak zklamáním bylo letmé kolo Fisichelly, které odsoudil šéf stáje Renault Briatore kroucením hlavy. Ital ztratil na obhájce titulu 1,5 vteřiny!

Loňský držitel pole position Button začal velmi sebejistě a novou aerodynamikou vybavený BAR007 prokázal jasné zlepšení. Britův kolega Sato však chyboval a jeho čas překvapením nebyl. Albers i Friesacher s novými Minardi PS05 nepřekvapili, vozy jsou nevyladěné a časový rozdíl proti přechodným loňským vozům vidět nebyl.

Villeneuve zajel poměrně nadějné kolo a na Barrichella s Ferrari ztratil jedinou desetinu vteřiny. Sauber se zdá v Evropě v lepší formě a naopak lehce ztrácí Red Bull, když Liuzzi okupoval zadní příčky tabulky a Coulthard nestačil právě na Villeneuva. Massa s druhým Sauberem však překvapil ještě více a zajel čas lepší Wurze, Heidfelda, Sata a dalších.

Poslední pětku rozjel Webber, který byl velmi rychlý především ve druhém a třetím úseku. Mike Gascoyne z Toyoty sice sliboval, že letos už není důvodu očekávat potíže Japonců na tomto okruhu, nicméně čas R. Schumachera hovoří o opaku. Naštěstí jeho kolega Trulli situaci opět zachraňoval.

Prozatímní pole position zatím patří Kimi Raikkonenovi, který zajel čisté a rychlé kolo, které se přes hrdinský nápor v posledním sektoru nepodařilo překonat ani vedoucímu jezdci průběžného pořadí Alonsovi, jenž však ztratil pouhé 3 tisíciny vteřiny!


Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy