Přetížení v F1 už předčí nejextrémnější horskou dráhu + VIDEO

Nico Hülkenberg s Renaultem RS17 | foto: Renault Sport

Díky změně pravidel jsou letos monoposty náročnější na ovládání. O kolik vzrostlo přetížení v zatáčkách během kvalifikace v Melbourne ve srovnání s minulým rokem a kolik nejvíce pocítil vítěz kvalifikace Lewis Hamilton?

Silný krk je letos po nárůstu přilnavosti vozů pro jezdce vstupenkou do světa velkých cen. Proto během zimy usilovně trénovali, aby byli na start sezóny 2017 dostatečně připraveni.

Oficiální web Formule 1 nyní zveřejnil video z kvalifikace včetně údajů o přetížení, které působilo na jejího vítěze. Na piloty působí všude větší síly - od brzdění až po průjezdy zatáčkou.

Videoanalýza nárůstu přetížení v roce 2017 během kvalifikace v Melbourne (zdroj: formula1.com) - klikněte na obrázek

Nejvyšší bylo letos v Melbourne v rychlé zatáčce č. 12, kde dosáhlo 6,5 G, tj. o 1,2 G více než minulý rok, o 0,2 G více než na nejextrémnější horské dráze planety - na jihoafrické Věži teroru v Gold Reef City.

Během závodu piloti musí zvládnout v Austrálii 57 kol - ta však ani zdaleka nepatří mezi ty nejnáročnější velké ceny. Ty letos teprve přijdou a jezdcům dají zabrat - podle Romaina Grosjeana se přiblíží skoro až k 8 G.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy