Massa se vyjádřil k možnému odchodu Alonsa z McLarenu v průběhu sezóny 2017

Fernando Alonso s McLarenem ve Velké ceně Austrálie 2017 | foto: McLaren

Felipe Massa se nemyslí, že by jeho bývalý týmový kolega z Ferrari - Fernando Alonso, během letošní sezóny opustil nekonkurenceschopný McLaren, jenž se trápí se slabým a nespolehlivým motorem Hondy.

Někteří v průběhu prvního letošního závodu spekulovali, že Alonsovi brzy dojde trpělivost a kvůli nedostatečné konkurenceschopnosti McLarenu - Hondy tým předčasně opustí ještě před koncem sezóny. Podle španělských bulvárních médií by mohl ještě letos vystřídat Jolyona Palmera u Renaultu.

Honda od předsezónních testů řeší velké potíže a stala se předmětem kritiky mnoha fanoušků i samotného Alonsa, který po vedení požadoval ráznou reakci. "Jsme pod obrovským tlakem ze strany týmu a jezdců," připustil s Austrálii její sportovní ředitel Jusuke Hasegawa.

Massa, jenž Alonsa dobře zná z jejich dřívějšího společného působení u Ferrari, si však nemyslí, že Fernando McLaren opustí v průběhu sezóny: "První věcí, kterou je podle mě třeba pochopit, je to, že má smlouvu," upozorňuje v rozhovoru pro brazilskou televizi.

Fernando Alonso a Felipe Massa v době, kdy spolu závodili za Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

"Pokud teď odejde, zasekne se až do příští roku - a kvůli čemu? Nesmíme zároveň zapomenout na to, že má obrovský kontrakt. Takže tam zůstane a dodrží jej, ačkoliv je pravdou, že stát se může cokoliv," uznává brazilský pilot Williamsu, který nevyloučil to, že v F1 zůstane závodit i příští rok, přestože loni ohlásil odchod.

"Pokud ale myslí na přestup do konkurenceschopného týmu, pak ne tento rok. Skončil v jeho polovině? To si nemyslím. Ale jak už jsem řekl, nic není nemožné," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy