Šéfka Sauberu se tvrdě pustila do kritiků Wehrleina

Šéfka týmu Moniša Kaltenbornová se zaskakujícím závodníkem Giovinazzim | foto: Sauber Motorsport AG

Německý pilot Pascal Wehrlein byl asi největším rivalem v boji o sedačku Mercedesu. Nakonec ale stáj německé automobilky sáhla po zkušenějším Bottasovi a Wehrein nahrdail Nasra u švýcarského Sauberu.

Ještě před začátkem předsezónních testů se ale Pascal zranil při havárii v rámci Závodu šampiónů a musel vynechat první týden testů v Katalánsku. Tam ho nahradil třiadvacetiletý rezervní pilot Ferrari - Antonio Giovinazzi. Ten nakonec musel za Wehrleina odjet i třetí trénink, kvaldu a závod v Austrálii, jelikož Němec se ještě necítil stoprocentně fit.

Toto rozhodnutí se setkalo s celou škálou různých druhů odezvy. Někteří Wehrleina chválí za jeho otevřenost a jeho rozhodnutí chápou. Jiným se ale nezdá, že by jezdec, který zvládl testy, nemohl odjet závod. A pak je tu i třetí skupinka konspirátorů, která za tím vidí politiku Ferrari. Italové totiž Sauberu dodávají pohonné jednotky.

Nyní se ale vůči všem kritikům tvrdě vyjádřila šéfka Sauberu, dle které nejsou negativní komentáře vůbec na místě. Dále pak vyvrací myšlenku, že by s tímto scénářem tým počítal již dopředu. Vše se prý seběhlo až na místě.

Pascal Wehrlein při autogramiádě v Austrálii | foto: Sauber Motorsport AG

“Potřebuje ještě trochu času. Myslím si, že je vyloženě hnusné, jak někteří lidé o něm vyjadřují - a to bez jakékoliv kompetence.  Mají jen své podivné představy a nejsou schopni uznat autoritu. Pak jen všechny kritizují. Každý by se měl podívat nejdříve sám na sebe,” řekla pro Motorsport šéfka stáje.

“Pro takto ambiciózního pilota není vůbec jednoduché přijít a říct: 'Lidi, za těchto okolností nemohu jet.' Měli bychom raději ocenit takovouto otevřenost a upřímnost. Pro ty kluky to není vůbec jednoduché, jsou pod obrovským tlakem,” pokračovala Kaltenbornová.

Na otázku, zda s tímto scénářem tým po druhých testech v Barceloně počítal, šéfka Sauberu odpověděla: "Vůbec ne, kdybychom to plánovali, tak bychom věděli, že něco je v nepořádku. Normálně jsme s ním počítali. Během testů jsme ho nenechávali celý den v autě, což je běžná praktika. Sem jsme přijeli s tím, že bude závodit.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy