Lauda hodnotí Bottase. Ke komu ho přirovnal?

Niki Lauda má pro Bottase jen samou chválu | foto: Daimler AG

Úspěšný debut v barvách Mercedesu potvrdil nadějné výsledky Valtteriho Bottase během testovacího programu v Barceloně. Jeho první prezentaci ve Stříbrném šípu ocenil i nevýkonný ředitel týmu Niki Lauda.

Trojnásobný šampion neváhal v souvislosti s Bottasovou premiérou v novém týmu použít skutečné superlativy a při hodnocení přirovnal finského pilota k poslednímu mistru světa Nico Rosbergovi. Bottas dojel v Grand Prix Austrálie třetí po startu ze stejné pozice, ale během závodu dal najevo, že má i vyšší ambice. 

"Bottas odvedl neuvěřitelnou práci. Poprvé v novém voze a dojel na třetím místě, hned za Lewisem. Nemohl udělat nic lepšího. Zvolili jsme správně," rozplýval se nad Valtteriho výkonem osmašedesátiletý Lauda a dodal, že Bottas byl po celou dobu rozhodovacího procesu na samotné špičce seznamu kandidátů na místo právě po Rosbergovi.

"Očekával jsem, že Bottas bude v novém týmu a s novým vozem, samozřejmě za pomoci týmu, rychlejší než dříve. Udělal opravdu maximum. Celý víkend v jeho podání by senzační. Kdyby ještě závodil Nico, rozhodně by nebyl lepší. Vzhledem k tomu, že si ještě pořád na nový vůz zvyká, byl naprosto vynikající," pokračuje v nadšených chvalozpěvech Niki Lauda. 

Hamilton při svém debutu za Mercedes v roce 2013 dojel v Austrálii pátý | foto: Daimler AG

Sám Valtteri Bottas po návratu ze stupňů vítězů podotkl, že závodní víkend hodnotí jako dobrý výchozí bod pro cestu s Mercedesem, ale měl pocit, že leccos mohl udělat lépe. Jen jedno malé srovnání - když Nico Rosberg přišel v roce 2010 coby nový pilot k Mercedesu - a také od Williamsu, tak při svém prvním závodě dojel pátý.

Je ale pravda, že tehdy sezóna začínala v Bahrajnu. Nicméně Nico byl pátý i v druhém závodě v Albert Parku. A pětka ještě jednou - také Lewis Hamilton po změně působení a odchodu od McLarenu dokončil první závod v německém týmu na pátém místě - to bylo v Austrálii 2013. Pochopitelně bude na místě námitka, že v té době se ještě Stříbrné šípy netěšily takové dominanci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy