Jak to bude v budoucnu? Massa si nechává otevřená vrátka

Felipe Massa zažívá prodlouženou sezónu | foto: Williams F1 Team

To, co nám předvedl Felipe Massa, je skutečně ojedinělé. Slavnostně se rozloučil - byla to skutečně dojemná chvíle, myšleno v Brazílii - a chystal se do formulového důchodu, aby vyslyšel volání týmu a vrátil se zpět do centra dění.

Možná by něco podobného mohl udělat Jochen Rindt. Ten v roce 1970 prohlašoval, že pokud získá titul, končí se závoděním. Krátce po Grand Prix Rakouska ale přišel s novým plánem - závodit další tři až čtyři roky, dokonce zvažoval vlastní stáj, kam chtěl přetáhnout Jackie Stewarta. Bohužel, smrt v tréninku na Monze tyhle dohady navždy uzavřela. 

Felipe Massa nyní zvažuje, co s obnovenou kariérou, protože za normálních okolností by měl v týmu Williams působit jako záchranný pás pro letošní sezónu. Nyní ale Brazilec pro vydání magazínu GP Gazette naznačil, že za jistých okolností nevylučuje setrvání v F1 i v roce 2018. 

Felipe Massa před prvním závoděm sezóny v Austrálii | foto: Williams F1 Team

"Rozhodl jsem se vrátit do F1, ale nemám tušení, co se stane, jestli v ní nadále zůstanu. Moje mentalita se proti loňsku tolik nezměnila. Pokud zůstanu a budu se cítit fit, pokud budu dostatečně konkurenceschopný a uvidím, že mohu týmu odvádět dobrou práci, jestli se mi naskytnou dobré příležitosti, abych v F1 nadále setrval, tak možná zůstanu další rok," prohlásil Massa.

Objevují se i názory, že poud se "neprobudí" k životu Lance Stroll, bude setrvání Massy v týmu víceméně nutné - tedy za předpokladu, že by tým opět sáhl po nové tváři. Už se ale objevily první spekulace hbitě naznačující možné přesuny v týmech, mezi nimi, asi jako odkaz na Webberův výrok, dokonce výměna Stroll-Alonso. To už se ale posouváme do sféry spíše sci-fi než reality. Williams ale hodlá dotáhnout do konce návrat na čtvrtou, možná bude chtít zaútočit postupem času i na třetí příčku. A Massa svými zkušenostmi je pro takový plán ideální. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy