Zatím spokojenost, ale nesmíme usnout na vavřínech, hodnotí Sainz

Carlos Sainz a Daniil Kvjat v Austrálii | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz zajel při druhé tréninkové 90-ti minutovce sedmý nejrychlejší čas. Před španělským pilotem byly pouze vozy "velké" trojky. Osmému Grosjeanovi nadělil slušné tři desetiny a zatím to vypadá, že nové barvy znamenají pro stáj z Faenzy lepší zítřky.

Pro Carlose bude rok 2017 již třetí konsekutivní sezónou v juniorce Red Bullu. Loni se do hlavní stáje dostal služebně mladší Verstappen, a dá se řici, že Sainz je prostě ve špatné době na špatném místě, jelikož na rozpad dua Verstappen - Ricciardo to nevypadá.

Dokonce sám Španěl několikrát naznačil, že pokud by se mu letos nenaskytla šance jezdit v áčkovém týmu, tak by zvažoval odchod od rodiny Red Bullu. 

Španěl je rozhodně ve formě, což dokázal i druhý trénink, kdy zajel nejrychlejší čas ze všech týmů středu pole a na šestého Verstappena ztratil pouhých 71 tisícin. Toro Rosso tak může být spokojené.

"Zatím je to velmi dobrý start závodního víkendu tady v Austrálii. Vše jde podle plánu a zatím jsme neměli žádné potíže, což byl dnešní cíl. Zase jsme se něco nového přiučili a byli jsme schopni navázat na testy, takže pátek přinesl samé pozitivní zprávy," řekl pro média španělský pilot.

"To ale neznamená, že bychom měli usnout na vavřínech, v sobotu se většinou věci začnou komplikovat, ale i tak to je pro nás zatím dobrý start. Nyní se musíme soustředit, abychom z auta dokázali vymáčknout co nejvíce," zakončil Carlos.

Carlos Sainz s vozem Toro Rosso STR12 během druhých předsezónních testů v Barceloně | foto: Scuderia Toro Rosso

Druhý pilot Toro Rosso Daniil Kvjat skončil při druhém tréninku s desátým nejlepším časem a na svého kolegu ztratil něco málo přes čtyři desetiny.

"Je to všechno stále nové, máme jiná auta a do zítra se můžou věci změnit, jak všichni budou pracovat přes noc. Vždycky se dá najít nějaký prostor pro zlepšení a já věřím, že se do zítra ještě o něco posuneme," okomentoval své pocity ruský pilot, který byl loni po své domácí grand prix nahrazen Verstappenem, a musel se tak znovu spokojit s béčkovým týmem rakouského nápojového gigantu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy