Zklamání? Vůz Ferrari se podle Vettela nechoval tak, jak by měl

Sebastian Vettel s Ferrari SF70H během prvního týdne předsezónních testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel je po úvodních trénincích v Austrálii trochu zklamaný, od svého nového Ferrari SF70 očekával trochu více.

Německý pilot obsadil v prvním tréninku až šestou příčku se ztrátou 1,244 vteřiny na Hamiltona, v tom druhém zabral a skončil druhý, jeho ztráta na vedoucí Mercedes přesto přesahovala půl sekundy.

"Dnešek není opravdu tak důležitý, když se podíváte na konečné postavení, které odpovídá jednomu kolu. Celkově to je OK. Myslím, že se můžeme zlepšit, protože auto se nechovalo tak dobře, jak by mělo," snaží se Vettel zakrýt mírné zklamání.


"S časy v testech jsme byli velmi spokojeni, vypadaly dobře, ale tady je to, co se počítá. Auto se moc nezměnilo a je to fajn být zpět, stále se však musíme zlepšit,"
pokračuje čtyřnásobný šampion.

"Loni sem přijeli s vysokými očekáváními, ale letos jde o úplně jiný rok, takže si nemyslím, že má nějaké srovnávání cenu," odmítá Vettel porovnávat loňský a letošní vstup Ferrari do závodní sezóny.

Sebastian Vettel očekávat od svého Ferrari v trénincích trochu více | foto: Scuderia Ferrari

 

Jeho týmový kolega Kimi Räikkönen dodává: "Celkově můžeme být spokojeni, hodně jsme se toho načili a víme, kde se musíme zlepšit. Srovnávat to s testováním je velmi obtížné, protože tahle trať je zvláštní a nepsokytuje 100% jasný obrázek. Těžko říct, jak na tom nyní jsme. Neznáme úrovně benzínu ostatních vozů, které dnes jezdily."

Dnes večer týmy čeká spousta práce při procházení dat a hledání ideálního nastavení, naplno své karty pak odhalí až zítra v kvalifikaci. Jak se ale po dnešku zdá, stáj z Maranella na Stříbrné šípy v ní mít zřejmě nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy