Ferrari po titulu touží hodně: do vybavení továrny investovalo miliardy korun

Kimi Räikkönen s Ferrari SF70H zajel nejrychlejší čas testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari ve snaze znovu získat titul mistrů světa investovalo miliardy korun do vybavení své továrny v Maranellu. A jak ukázaly předsezónní testy, na dráze se mu to začíná vracet - Mercedesu je podstatně blíže než loni, podle některých ho možná dokonce i překonalo.

Fanoušci italské stáje mají po rekordním čase Kimiho Räikkönena v předsezónních testech vysoká očekávání, ty však její bývalý šéfinženýr Toni Cuquerella mírní: "Je jasné, že udělali v kvalitě velký pokrok. Jestli to bude stačit na boj s Mercedesem, to stále nevím. Vím však to, že nebudou tak daleko, jako minulý rok v tuto dobu."

Mercedes se trápil zejména druhý týden po nasazení nových dílů - ne všechny fungovaly dle jeho představ. Zhoršilo se vyvážení vozu a občas zazlobila nová specifikace pohonné jednotky. Pro mistrovskou stáj by však nemělo být velkým problémem začít brzy využívat potenciál svého nového monopostu F1 W08 EQ Power+.

Cuquerella prozrazuje, co stálo za velkým zlepšením Scuderie během zimy: "Do vývoje investovali hodně. Hovoříme o injekci ve výši stovek milionů eur do nástrojů, které umožňují testování většiny části vozu. Ferrari si uvědomilo, že tohle je ztráta, kterou mají na Mercedes."

Ferrari před sezónou proinvestovalo obrovskou sumu peněz, vrátí se mu to v podobě letošního titulu? | foto: Scuderia Ferrari

"Výsledky během zimy pro mě byly dostatečně silné na to, abych si myslel, že si povedou dobře, ačkoliv si netroufám to zlepšení kvantifikovat. Mohou být o čtyři desetiny pozadu nebo o dvě desetiny napřed. Přinejmenším je teď ale Ferrari seriózní," dodává jeho bývalý šéfinženýr a současný komentátor španělské televize.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy