Carey v mediální přestřelce s Ecclestoneem: "Bernie by se už změnit nedokázal"

Bernie by rád pomáhal více, Liberty chce ale vést F1 odlišným způsobem | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Nový šéf Formule 1 Chase Carey vysvětluje, proč se nakonec rozhodli sesadit Bernieho Ecclestonea z výkonné funkce.

Bývalý dlouholetý šéf F1 to však nese těžce, jak je vidět z jeho posledních výroků. "Nedělá mi starosti, že se tito lidé neobtěžují mě kontaktovat," prohlásil například minulý týden pro britská média.

Podle Careyho to však není pravda - s Berniem hovoří "jednou či dvakrát týdně," aby získal jeho "neocenitelné" náhledy do zákulisí sportu, který se svou společností Liberty Media převzal.

Nyní také vysvětluje, proč změnil svůj původní plán ponechat Ecclestonea ve funkci výkonného ředitele: "Když jsem se na to díval, jak řídil každé rozhodnutí až po vstupy do padoku, tak mi přišlo opravdu těžké předpokládat, e by se změnil, když to dělal tak dlouhou dobu."

Bernie Ecclestone po skončení loňské sezóny s Chasem Careyem | foto: FIA

Bernie, jenž má nyní status "emeritního předsedy," prozradil, že letos hodlá navštívit polovinu závodů a že bude jednat s brazilským prezidentem o financování tamější velké ceny. "Nechovám v sobě zášť, rád bych pomohl. Myslím, že bych mohl lidem ušetřit spoustu času a peněz s cennými kontakty. Ale oni o mé rady nestojí," říká s hořkostí v hlase.

Carey chápe, že to pro Ecclestonea musí být nyní náročné, když o svou roli v F1 přišel: "Předpokládám, že to je pro něj těžké nebo divné, když to byl jeho život. Respektuji to. My tento byznys ale chceme vést očividně jinak."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy