Gutierréz se oficiálně přesouvá do Formule E. Bude jezdit po boku dalšího expilota F1

Esteban Gutiérrez v Brazílii | foto: Haas F1 Team

Sezóna Formule E je v plném proudu již od října, piloti za sebou mají již tři zastávky a devět ještě zbývá. Pro čtvrtý závod v Mexiku měl být do jedné ze stájí nadraftován Esteban Gutieréz, který nedávno řekl, že právě ve formulích na elektrický pohon vidí svou budoucnost.

Nakonec to ale nebude jen jednorázovka, bývalý pilot Haasu totiž podepsal smlouvu s čínskou stájí Techcheetah, kde tak doplní Jean-Éric Vergnea, bývalého jezdce Toro Rosso.

Pro čínskou stáj je třetí ročník Formule E premiérový a zatím běhěm posledních tří ePrix nasbírala 22 bodů (systém je stejný jako v F1), včetně jednoho 2. místa z poslední zastávky v argentinské metropoli.

“Jsem velmi vděčný, že se mohu připojit k týmu Techeetah, který je opravdu konkurenceschopný. Po 4 neuvěřitelných letech ve Formuli jedna začíná má nová cesta ve světě motorsportu. Obzvláště se těším na mou domácí Mexico City ePrix, kde budu debutovat. Doufám, že se mi podaří zajet skvělý výsledek pro mexické fandy,” okomentoval svůj nástup mexický pilot.

Ivan Jim, výkonný ředitel stáje Techeetah, dodal: “Je nám potěšením přivítat Estebana v týmu Techeetah. Esteban bude na domácí závod připraven, jsme plně motivovaní, jelikož na Estebana bude čekat celá řada domácích fanoušků.

Máme silnou sestavu, Jean-Éric Vergne dokázal, že je schopen jezdit velmi slušně. Pro jezdce je tento jednodenní závodní formát velkou výzvou a my jsme nyní skvěle připraveni, jelikož nyní máme stabilní dvojici a v naší první sezóně se tak budeme snažit zajet co nejlépe."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy