Rosberg: V žádném případě se nevrátím do kokpitu! Důvod?

Na testy zavítal také úřadující mistr světa Nico Rosberg | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg šokoval celý svět, když pár dní po zisku svého prvního titulu mistra světa oznámil konec aktivní jezdecké kariéry. Nejen že tím spustil řetězovou reakci přestupů, ale začalo se spekulovat i o budoucnosti samotného rodáka z německého Wiesbadenu.

Rosberg svůj odchod komentoval tím, že mu tlak posledních závodů připadal nesnesitelný a že by se rád věnoval více rodině. Přeci jen současný kalendář je pěkně nafouknutý a piloti si přes zimu moc volna neužili, jelikož technické změny klepaly na dveře. Většina z nich tak střídala pobyt v továrně s posilovnou.

Od onoho pátku, kdy Nico oznámil svůj konec, ale uplynulo již pár měsíců a stále není jasné, jaké budou Rosbergovy další kroky. Zatím bylo známo pouze to, že by i nadále měl figurovat jakožto ambasador Mercedesu.

Rosberg nevynechal v Barceloně návštěvu bývalých mechaniků | foto: Mercedes AMG F1 Team

V nedávném rozhovoru pro Auto Build se ale jednatřicetiletý Němec konečně více rozpovídal o své budoucnosti a vypadá to, že ze světa motorsportu neodejde nadobro. Návrat do kokpitu ale prý nepřipadá v úvahu.

“Hledám nové životní cesty, ale zatím to nijak nehrotím. Jedno ale vím jistě: chci se pohybovat v oblasti závodění. Rozhodně se ale nevrátím jako pilot. Cítím se nyní šťastně, i když jsem odchodem ze sportu otočil svůj život o 180 stupňů. Prostě jsem následoval své srdce a jsem rád, že má kapitola ve Formuli 1 skončila ziskem titulu. Nyní už se rozhoduji sám a necítím tak žádný tlak."

Na otázku, zda nepřemýšlí o pozici týmového šéfa, Rosberg odpověděl: “Nikdy neříkej nikdy, všechno je možné. V současné chvíli mě ale zajímají primárně mé osobní záležitosti - děti a pomáhání lidem, kteří to nejvíce potřebují. Nyní chci dávat, je to pro mě důležité. Hledám něco, do čeho se mohu naprosto ponořit. Je tu celá řada věcí, možná bych mohl pomáhat jezdcům v roli poradce nebo manažera.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy