Manor v dražbě rozprodává své vybavení . V nabídce je i model vozu pro rok 2017

Esteban Ocon v závodě v Abú Zabí | foto: Manor Racing

Osud Manoru je již nadobro zpečetěn a i sám majitel stáje Stephen Fitzpatrick již odeslal žádost Mezinárodní automobilové federaci o odhlášení ze šampionátu, nyní stáj nabízí některé vybavení v aukci.

Poprvé se Manor ve Formuli 1 objevil v sezóně 2010, tenkrát ještě pod názvem Virgin Racing, následně byla stáj odkoupena ruskou automobilkou Marussia, která byla titulárním sponzorem až do předloňské loňské sezóny. V roce 2015 si totiž Manor prošel první větší krizí a stáj byla odkoupena Stephenem Fitzpatrickem.

Sezóna 2016 vypadala pro MRT slibně, jelikož díky Wehrleinovi, který získal 1 bodík v Rakousku, byl Manor na předposlední příčce před Sauberem. Naděje se ale rozplynula v deštivé brazilské GP, když domácí Felipe Nasr skončil devátý. Manor tak přišel o relativně zajímavé prémie za výsledek a navíc tým ztratil i několik potencionálních investorů z Číny.

Koncept Manoru MRT06 | foto: Sean Bull

Veškerou nabídku lze prohlédnout na stránkách aukční síně Gordon Brothers. Mezi nejzajímavější předměty patří model "letošního" monopostu v měřítku 1:6 využívaný pro testování v aerodynamickém tunelu.

Dále jsou v nabídce i 4 auta určená pro výstavy - bez motoru Mercedes a převodovky od Williamsu. A pak další komponenty, jako jsou například volanty či vybavení kanceláří.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy