Trulli se do Imoly nikdy netěšil tak jako letos

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Po třech závodech má na kontě dvě druhá místa, pro něj i pro Toyotu výsledky snů.

Jarno Trulli je na druhém místě průběžného pořadí, stejně jako Toyota v poháru konstruktérů. O víkendu se Trulli předvede ve své rodné zemi a nutno říci, že i vítězství je reálné, i když největším favoritem asi Toyota není.

Odhady jsou o to těžší, že v San Marinu bude mnohem nižší teplota vzduchu, než byla v Malajsii a Bahrajnu. To v každém případě prospěje pneumatikám Bridgestone a tedy Ferrari. Počasí má vliv i na vůz. Navíc je Imola zcela jiným typem okruhu než předchozí tři.

"Před začátkem sezóny by mě ani ve snu nenapadlo, že se do Evropy vrátím na druhém místě průběžného pořadí," hovoří Jarno Trulli. "Je to zásluha skvělé práce našeho týmu Panasonic Toyota. Očekávání v Imole jsou velmi vysoká, ale musíme zůstat při zemi. Jsem tady doma, ale Imola není zrovna mým nejoblíbenějším okruhem. Důležité budou hlavně stabilita na brzdách a dobrá trakce. Ale bude tu chladnější počasí a navíc Toyota v minulosti doplácela na obrubníky. Na druhou stranu, TF105 je po všech stránkách lepší, navíc budeme mít novou aerodynamiku. Cílem budou body."

Foto: Panasonic Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy