Nesuďte výkonnost Red Bullu podle testů, vzkazuje Webber

Mark Webber zahazuje obuv Daniela Ricciarda po závodě v Malajsii | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull během předsezónních testů nijak nezářil. Slova chvály se pěla především na Ferrari. Bývalý jezdec týmu z Milton Keynes Mark Webber však tvrdí, že tohle není skutečná forma Red Bullu.

"Víte, Red Bull nikdy nezajímal nějaký stínový box před prázdnými tribunami. To je typický Red Bull. Z jejich výsledků testů není prakticky nic patrné. Počet kilometrů je asi jediným zklamáním, ale z výkonnosti a časů na kolo toho opravdu moc nevyčteme," prozradil Mark Webber sportovnímu kanálu ESPN.

"Red Bull potřebuje mít naprosto skvělou aerodynamiku, aby nějak smazal motorovou ztrátu na Mercedes a Ferrari. Všechno se to brzy dozvíme. Bude záležet, jestli budou schopni bojovat o pole position a vítězství v závodě. Nebude to nic jednoduchého, ale zároveň si myslím, že to není nemožné."

Podobně jako ostatní, i Webbera zaujal výkon Ferrari během předsezónních testů. 

"Ferrari bylo překvapením, a to i když se viditelně z vozu snažili vytáhnout maximum. I tak vypadají velmi dobře. Uvidíme během prvního závodu, jak na tom budou oproti konkurenci a především jak budou mít spolehlivý vůz oproti Mercedesu," dodal Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy